Noloc erkend coach
nieuws
sinds 2004
Voor persoonlijke begeleiding op maat, bij het zoeken naar werk dat past bij uw talenten en kwaliteiten.
Voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, iro.
 

NIEUWS / NIEUWSBERICHTEN 2015

Nieuwsbericht 230: ‘Op naar de 100.000 banen’ nieuwe wegwijzer voor werkgevers die participatiebanen willen realiseren

Bron: de WerkMarkt 28 september 2015


Werkgevers die meer willen weten over de banenafspraak uit het Sociaal Akkoord of ondersteuning nodig hebben bij de uitvoering hiervan, kunnen vanaf nu terecht op ‘opnaarde100000.nl’. Deze website is een initiatief van VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland. En tevens is dit dé wegwijzer voor ondernemers die banen willen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking.


Banenafspraak
In het Sociaal Akkoord hebben werkgevers-, werknemersorganisaties en de overheid afgesproken dat er 125.000 banen tot 2026 worden gecreëerd voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit onderdeel wordt ook wel de Banenafspraak genoemd. Werkgevers in de marktsector nemen 100.000 banen voor hun rekening. Het portal Opnaarde100000.nl helpt ondernemers die de afspraken in de praktijk willen brengen.

Alle relevante informatie bij elkaar
Het portal bevat informatie over de inhoud van de Banenafspraak, wet- en regelgeving en de rol van werkgevers. Ook zijn er inspirerende voorbeelden uit de praktijk en meldingen van evenementen om ondernemers die het al doen te ontmoeten. De site bevat handige tools en verwijzingen naar organisaties die kunnen adviseren.
Ook is het dé weg naar geschikte kandidaten. De site bevat tevens een inventarisatie van financiële en praktische ondersteuning. Ook zijn er tips en begeleiding voor bedrijven na plaatsing van een kandidaat te vinden.

Voortdurend in beweging
De informatie op www.opnaarde100000.nl wordt voortdurend aangevuld met onder meer het laatste nieuws, nieuwe inspirerende voorbeelden en links naar dienstverleners.
Later dit jaar wordt het portal verder uitgebreid met selectiemogelijkheden op regio en branche. Zo vinden ondernemers gemakkelijk adviseurs, voorbeelden en kandidaten bij hen in de buurt. Veel activiteiten rond de banenafspraak vinden plaats op regionaal niveau, vanuit de Regionale Werkbedrijven of door de regionale werkgeversverenigingen. Deze activiteiten zijn terug te vinden in de agenda op de site.

 

terug


 

Oog voor werK: voor persoonlijke begeleiding op maat, bij het zoeken naar werk dat past bij uw talenten en kwaliteiten.
Voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, iro. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.
Gevestigd in Amersfoort, werkt landelijk.

© OogvoorwerK.nl (2019)
Amersfoort
Nederland