Noloc erkend coach
nieuws
sinds 2004
Voor persoonlijke begeleiding op maat, bij het zoeken naar werk dat past bij uw talenten en kwaliteiten.
Voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, iro.
 

NIEUWS / NIEUWSBERICHTEN 2018

Nieuwsbericht 383: 'Regelmatig leeftijdsdiscriminatie in vacatures'

Bron: NU.nl 12 juli 2018

Bij ongeveer 40.000 tot 60.000 vacatures was in 2017 sprake van leeftijdsdiscriminatie. Dat blijkt uit onderzoek van het College voor de Rechten van de Mens, uitgevoerd door de Vrije Universiteit Amsterdam.


Foto: ANP

Vacatures die vragen om jonge medewerkers, schrikken oudere werkzoekenden af en daardoor solliciteren zij niet of minder snel op een functie.

Het onderzoek werd gedaan bij 1,8 miljoen onlinevacatures. Volgens het College is het effect van een leeftijdseis in een vacature groot. In de beslissing te solliciteren weegt een leeftijdseis zwaarder dan het salaris, de reistijd en het type contract bij elkaar.

Oudere werkzoekenden hebben het zwaarder dan jongeren op de arbeidsmarkt, want ze zijn vaker langdurig werkloos en hebben een kleinere kans op het vinden van een baan. In 2017 was ruim 60 procent van de langdurig werklozen ouder dan 45 jaar.

Leeftijdsdiscriminatie is bij wet verboden, zowel direct als indirect. Wanneer in het onderscheid een cijfermatige verwijzing naar leeftijd wordt gemaakt ('je bent maximaal 35 jaar'), of woorden als 'jong' en 'oud' worden gebruikt, dan is sprake van directe leeftijdsdiscriminatie.

Wanneer wordt gevraagd naar een 'schoolverlater' kan er sprake zijn van indirecte leeftijdsdiscriminatie, stelt de toezichthouder.

Het College is de afgelopen maanden met twaalf organisaties die verantwoordelijk zijn voor 40 procent van de vacatures met leeftijdsdiscriminatie om de tafel gegaan om hen aan te sporen dit aan te pakken. "Een jonge kandidaat zoeken is nog te vanzelfsprekend en het benadelen van oudere sollicitanten is alom geaccepteerd. Dit moet anders", aldus het College.

Door: ANP

 

terug


 

Oog voor werK: voor persoonlijke begeleiding op maat, bij het zoeken naar werk dat past bij uw talenten en kwaliteiten.
Voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, iro. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.
Gevestigd in Amersfoort, werkt landelijk.

© OogvoorwerK.nl (2019)
Amersfoort
Nederland