Noloc erkend coach
nieuws
sinds 2004
Voor persoonlijke begeleiding op maat, bij het zoeken naar werk dat past bij uw talenten en kwaliteiten.
Voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, iro.
 

NIEUWS / NIEUWSBERICHTEN 2020

Nieuwsbericht 414: Aantal vaste contracten stijgt

Bron: Nieuwsbrief HRM Academy 17 februari 2020

Het aantal vaste contracten stijgt. Inmiddels hebben 5,6 miljoen werknemers in het laatste kwartaal van 2019 een arbeidsovereenkomst van een aantal vaste uren per week voor onbepaalde tijd. Dat zijn 205.000 werknemers meer dan in 2018. Aan de andere kant nam het aantal werknemers met een flexibele arbeidsrelatie af. Werkgevers kozen vooral minder vaak voor de inzet van uitzendkrachten. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Minder flexwerkers
Tot vorig jaar groeide het aantal werknemers met een flexibele arbeidsrelatie vrijwel ononderbroken. Nu is er een daling en die zet door. In het afgelopen kwartaal hadden 1,9 miljoen werknemers een flexibele arbeidsrelatie. Dat zijn er 102.000 minder dan een jaar eerder. Deze daling is te verklaren door een afname van het aantal uitzendkrachten en het aantal werknemers met een tijdelijk dienstverband. Dat is ook te zien aan de uitzendbranche. In alle sectoren neemt het aantal banen toe, maar niet in de uitzendbranche.

Meer banen
Het aantal banen groeit nog steeds. In het vierde kwartaal van 2019 kwamen er weer  33.000 werknemersbanen bij. Hierdoor zijn er in het totaal ruim acht en een half miljoen. Het aantal banen van zelfstandigen nam toe met 14.000 en kwam uit op ruim 2,1 miljoen. De toename bij de banen van zelfstandigen is na het eerste kwartaal van 2015 niet zo hoog geweest. Al bijna zes jaar achtereen groeit het aantal banen elk kwartaal. Vanaf het tweede kwartaal van 2014 zijn er ruim een miljoen banen bij gekomen! Per baan wordt er gemiddeld 25 uur gewerkt.

 

terug


 

Oog voor werK: voor persoonlijke begeleiding op maat, bij het zoeken naar werk dat past bij uw talenten en kwaliteiten.
Voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, iro. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.
Gevestigd in Amersfoort, werkt landelijk.

© OogvoorwerK.nl (2020)
Amersfoort
Nederland